Skôr ako začneme: nahliadnite do spracovania vašich osobných údajov

Ak navštívite stránku, ktorá zapisuje cookies, v počítači sa vám vytvorí malý textový súbor, ktorý sa uloží vo vašom prehliadači. Ak rovnakú stránku navštívite nabudúce, pripojíte sa vďaka nemu na web rýchlejšie. Náš web vám ponúkne relevantné informácie a bude sa vám pracovať jednoduchšie.

Súbory cookies používame najmä na anonymnú analýzu návštevnosti a vylepšovanie našich web stránok. Ak si nastavíte blokovanie zápisu cookies do vášho prehliadača, je možné, že web sa spomalí a niektoré jeho časti nemusia fungovať úplne korektne. Viac info k spracúvaniu cookies.

SSC>Pre verejnosť>Ochrana osobných údajov
Prejsť na navigáciu

Ochrana osobných údajov

Informácie o spracúvaní osobných údajov v podmienkach Slovenskej správy ciest

1.    Prevádzkovateľ:    

Názov:              Slovenská správa ciest (ďalej len ako „SSC“)
Sídlo:                Dúbravská cesta 1152/3, 841 04 Bratislava
IČO:                  0000 33 28
Telefón:           + 421 2/ 502 55 111 (ústredňa)
Webové sídlo: www.ssc.sk

Zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon“) je účinný od 25. 05. 2018.

Vzhľadom k tomu pristúpil prevádzkovateľ nielen k vypracovaniu dokumentácie v súvislosti so zákonom o ochrane osobných údajov, ktorá zároveň obsahuje aj posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov, ale aj s ohľadom na povahu, rozsah, a účel spracúvania osobných údajov a na riziká s rôznou pravdepodobnosťou a závažnosťou pre práva fyzickej osoby, prevádzkovateľ prijal vhodné technické a organizačné opatrenia na zabezpečenie a preukázanie toho, že spracúvanie osobných údajov sa vykonáva v súlade s predmetným zákonom. Uvedené opatrenia bude prevádzkovateľ podľa potreby aktualizovať.

2.    Zodpovedná osoba u prevádzkovateľa:

Meno:          Ing. Katarína Masaryková
Telefón:       + 421 2/ 502 55 412
Email:           zodpovedna.osoba@ssc.sk

3.    Účel spracúvania osobných údajov, na ktorý sú osobné údaje určené:

SSC sa pri spracúvaní osobných údajov dotknutých osôb riadi zásadou obmedzenia účelu. Osobné údaje sa spracúvajú na konkrétne vymedzený alebo ustanovený zámer, viažuci sa na činnosť SSC, ako rozpočtovej organizácie zriadenej Ministerstvom dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenskej republiky (právny nástupca je Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky) zriaďovacou listinou č. 5854/M-95 zo 7.12.1995, zmenená rozhodnutím MDPT SR č. 100 zo dňa 11. mája 2006 a rozhodnutím č. 86 zo dňa 22. mája 2008.

4.    Právny základ spracúvania osobných údajov

Spracúvanie osobných údajov je zákonné, ak sa vykonáva na základe aspoň jedného z týchto právnych základov:

  • dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov aspoň na jeden konkrétny účel,
  • spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, alebo na vykonanie opatrenia pred uzatvorením zmluvy na základe žiadosti dotknutej osoby,
  • spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné podľa osobitného predpisu alebo medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná,
  • spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na ochranu života, zdravia alebo majetku dotknutej osoby alebo inej fyzickej osoby,
  • spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej prevádzkovateľovi, alebo
  • spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na účel oprávnených záujmov prevádzkovateľa alebo tretej strany okrem prípadov, keď nad týmito záujmami prevažujú záujmy alebo práva dotknutej osoby vyžadujúce si ochranu osobných údajov, najmä ak je dotknutou osobou dieťa; tento právny základ sa nevzťahuje na spracúvanie osobných údajov orgánmi verejnej moci pri plnení ich úloh.

Právny základ spracúvania osobných údajov k jednotlivým účelom spracúvania v informačných systémoch prevádzkovateľa (SSC) je podrobne uvedený v zázname o spracovateľských činnostiach prevádzkovateľa. SSC je povinná viesť Záznam o spracovateľských činnostiach a na vyžiadanie ho predložiť Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

5.    Povinnosti prevádzkovateľa pri uplatňovaní práv dotknutej osoby:

Prevádzkovateľ je povinný prijať vhodné opatrenia a poskytnúť dotknutej osobe informácie, ktoré sa týkajú spracúvania jej osobných údajov, v stručnej, transparentnej, zrozumiteľnej a ľahko dostupnej forme, formulované jasne. Informácie je povinný poskytnúť v listinnej podobe alebo elektronickej podobe, spravidla v rovnakej podobe, v akej bola podaná žiadosť. Ak o to požiada dotknutá osoba, informácie môže prevádzkovateľ poskytnúť aj ústne, ak dotknutá osoba preukáže svoju totožnosť iným spôsobom.

6.    Práva dotknutej osoby:

a)    Právo na prístup k svojim osobným údajom,
b)    Právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas so spracovaním osobných údajov,
c)    Právo na opravu svojich osobných údajov,
d)    Právo na výmaz jej osobných údajov,
e)    Právo na obmedzenie spracúvania jej osobných údajov,
f)    Právo na prenosnosť osobných údajov,
g)    Právo namietať spracúvanie osobných údajov,
h)    Právo podať návrh na začatie konania na Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

Práva dotknutých osôb sú podrobne upravené v § 19 až § 28 zákona.

7.    Konanie o ochrane osobných údajov

V prípade, ak sa dotknutá osoba domnieva, že došlo alebo by mohlo dôjsť k porušeniu jej práv ako fyzickej osoby pri spracúvaní jej osobných údajov, alebo došlo k porušeniu zákona alebo osobitného predpisu v oblasti ochrany osobných údajov, je oprávnená podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov na Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

8.    Doba uchovávania údajov

SSC archivuje a uchováva osobné údaje po dobu stanovenú platnými právnymi predpismi a Registratúrnym poriadkom a registratúrnym plánom Slovenskej správy ciest.

9.    Prevádzkovateľ SSC v rámci svojej činnosti nerealizuje prenos osobných údajov do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácii.

10.   Prevádzkovateľ SSC nevyužíva pri svojej činnosti automatizované individuálne rozhodovanie vrátane profilovania.

 

Aktualizované: 28.5.2024

Publikované: 23.5.2018

Aktuálne

BECEP 2024

BECEP 2024

07.11.2023
V dňoch 19.09.2024 – 20.09.2024 v priestoroch Hotela Patria****, Štrbské Pleso už po osemnásty krát uskutoční, tak ako aj po minulé roky pod záštitou ministra dopravy (MD) SR, konferencia s medzinárodnou účasťou „Bezpečnosť cestnej premávky „BECEP 2024“.
Všetkých účastníkov na túto konferenciu s medzinárodnou účasťou srdečne pozývame.
Schválené TP 119

Schválené TP 119

03.05.2024
MD SR schválilo:
TP 119 Technologické vybavenie. Spoločné požiadavky
Účinnosť od: 01.05.2024
Schválené TP 73 6101, TP 73 6102, TP 73 6110

Schválené TP 73 6101, TP 73 6102, TP 73 6110

28.03.2024
MD SR schválilo:
TP 73 6101 Projektovanie diaľnic
TP 73 6102 Projektovanie ciest
TP 73 6110 Projektovanie miestnych ciest

Účinnosť od: 01.04.2024
TP 73 6101, TP 73 6102, TP 73 6110 sú súčasťou súboru STN 73 6100, STN 73 6101, STN 73 6102 a STN 73 6110.
Viac informácií nájdete na https://www.normoff.gov.sk/

 

Odkazy

  • Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR
  • Národná diaľničná spoločnosť
  • Užitočné odkazy
  • Technická podpora