Skôr ako začneme: nahliadnite do spracovania vašich osobných údajov

SSC>O nás>Tlačové správy>Cesta v Ružomberku sa kompletne vynoví, vrátane križovatky
Prejsť na navigáciu

Cesta v Ružomberku sa kompletne vynoví, vrátane križovatky

Cesta I/18 na vstupe do Ružomberka, vrátane svetelnej križovatky Mondi, sa kompletne vynoví. Slovenská správa ciest (SSC) v rámci veľkoplošných opráv ciest I. triedy na dĺžke 2,65 km vyfrézuje poškodenú vozovku a po celej šírke cesty položí nový súvislý asfaltový koberec. Zároveň sa opraví vozovka na svetelnej križovatke Mondi.

Práce pozostávajú z odfrézovania jestvujúcich asfaltových vrstiev, výškovej úpravy kanalizačných poklopov a mreží, aplikácie asfaltového postreku a pokládky asfaltových vrstiev. Opravený úsek sa následne vyznačí novým vodorovným dopravným značením.

Stavebné práce začínajú v pondelok 19. septembra a potrvajú do konca októbra, v závislosti od klimatických podmienok.

SSC motoristov prosí o trpezlivosť pri realizácii stavebných prác, ktoré prinesú vyššiu kvalitu a bezpečnosť účastníkom cestnej premávky.

Od pondelka 19. septembra sa vyznačí obchádzková trasa pre osobné motorové vozidlá do 3,5 t. Pre odľahčenia premávky na križovatke ciest I/18 a I/59 pri Mondi SCP budú osobné vozidlá od Liptovského Mikuláša smerujúce na Banskú Bystricu odklonené z cesty I/18 na cestu III/2219 a III/2226 cez Štiavničku. Rovnako v opačnom smere.

Osobné vozidlá od Banskej Bystrice smerujúce na Martin budú odklonené z cesty I/59 na miestne cesty na uliciach Cesta do tehelne, Plavisko, Riadok a Zarevúca (resp. Sv. Anny, J. Jančeka, Zarevúca) na cestu I/18 v križovatke s miestnou cestou na ulici Zarevúca.

Osobné vozidlá od Martina a Dolného Kubína smerujúce na Liptovský Mikuláš budú odklonené na cestu III/2213 cez Likavku a Liskovú.

Počas prvých štyroch etáp výstavby sa bude opravovať povrch vozovky pred a za križovatkou Mondi,

piata a šiesta etapa sa týka opravy povrchu na vstupe do Ružomberka od Liptovského Mikuláša pri areáli Mondi SCP.

1. etapa (cca 13 dní) – dočasné dopravné značenie – rekonštrukcia jazdných pruhov v smere od Litovského Mikuláša do Martina pred a za križovatkou Mondi (Tatranská cesta, Nábrežie Gen. M. R. Štefánika). Premávka v oboch smeroch zriadená v jazdných pruhoch v smere od Martina do Liptovského Mikuláša. Výjazd na cestu I/18 od Mondi SCP úplne uzavretý. Vypnutie svetelných signálov rekonštruovanej križovatky – blikajúci žltý signál (výkres č. 2.) [PDF, 840kB]

2. etapa (cca 9 dní) – dočasné dopravné značenie – rekonštrukcia ľavého jazdného pruhu v smere od Martina do Liptovského Mikuláša na Nábreží Gen. M. R. Štefánika a juhozápadnej štvrtiny križovatky cesty I/18 a I/59 pri Mondi SCP. Premávka v oboch smeroch zriadená v jazdných pruhoch v smere od Liptovského Mikuláša do Martina. Smer jazdy Martin – Banská Bystrica v pôvodnej trase. Výjazd na cestu I/18 od Mondi SCP otvorený. Vypnutie svetelných signálov rekonštruovanej križovatky – blikajúci žltý signál (výkres č. 03).[PDF, 1 000kB]

3. etapa (cca 10 dní) – dočasné dopravné značenie – rekonštrukcia pravého jazdného pruhu v smere od Martina do Liptovského Mikuláša na Nábreží Gen. M. R. Štefánika a časti odbočovacích jazdných pruhov. Prejazd križovatkou vo všetkých smeroch v pôvodných trasách (výkres č. 04).[PDF, 765 kB]

4. etapa (cca 10 dní) – dočasné dopravné značenie – rekonštrukcia juhovýchodnej štvrtiny križovatky cesty I/18 a I/59 pri Mondi SCP. Premávka v oboch smeroch zriadená v jazdných pruhoch na ulici Tatranská cesta v smere od Liptovského Mikuláša do Martina. Smer jazdy Martin – Banská Bystrica v pôvodnej trase. Výjazd od Mondi SCP otvorený. Vypnutie svetelných signálov rekonštruovanej križovatky – blikajúci žltý signál (výkres č. 05).[PDF, 1 024 kB]

5. etapa (cca 18 dní) – dočasné dopravné značenie – rekonštrukcia cesty I/18 v km na ulici Tatranská cesta. Šírkové pomery cesty umožňujú rozdelenie pracoviska na tretiny profilu cesty tak, aby bolo umožnené obchádzanie pracoviska v oboch smeroch. Pri pokládke obrusnej vrstvy bude umožnený prejazd vozidiel striedavo v jednom jazdnom pruhu. Premávka bude nepretržite riadená náležite poučenými osobami (výkres č. 06).[PDF, 1 261 kB]

6. etapa (cca 12 dní) – dočasné dopravné značenie – rekonštrukcia cesty I/18 v km na ulici Tatranská cesta. Šírkové pomery cesty umožňujú rozdelenie pracoviska na tretiny profilu cesty tak, aby bolo umožnené obchádzanie pracoviska v oboch smeroch. Pri pokládke obrusnej vrstvy bude umožnený prejazd vozidiel striedavo v jednom jazdnom pruhu. Premávka bude nepretržite riadená náležite poučenými osobami (výkres č. 07).[PDF, 674 kB]

Práce realizuje spoločnosť MBM v sume 797 tisíc eur s DPH.

DDZ 18 Ružomberok – širšie vzťahy [PDF, 2 461kB]

Publikované: 16.9.2022

Aktuálne

Schválené TP 73 6101, TP 73 6102, TP 73 6110

28.03.2024
MD SR schválilo:
TP 73 6101 Projektovanie diaľnic
TP 73 6102 Projektovanie ciest
TP 73 6110 Projektovanie miestnych ciest

Účinnosť od: 01.04.2024
TP 73 6101, TP 73 6102, TP 73 6110 sú súčasťou súboru STN 73 6100, STN 73 6101, STN 73 6102 a STN 73 6110.
Viac informácií nájdete na https://www.normoff.gov.sk/

Schválené dodatky k TP

01.03.2024
Dodatok č. 1/2024 k TP 060
Dodatok č. 1/2024 k
TP 077
Účinnosť od: 01.03.2024
Workshop 2024

23.02.2024
Slovenská správa ciest, Úsek technického rozvoja – Odbor Cestnej databanky a Odbor technickej normalizácie a hospodárenia s cestnou sieťou organizuje v dňoch 18. 03. 2024 až 22. 03. 2024 ďalšie pracovné stretnutie so správcami cestných komunikácií.

• Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR
  • Národná diaľničná spoločnosť